Какво е SEO?

SEO (Оптимизацията за търсачки) е от голямо значение за класирането на сайта ви в Google и довеждането на нови потребители към сайта ви.

Но какво представлява SEO реално?

SEO е изкуството и науката да убеждавате търсачки като Google, Bing и Yahoo да препоръчват вашето съдържание на своите потребители като най-доброто решение на техния проблем.

Алгоритъмът на Google взема предвид хиляди и хиляди сигнали, когато оценява страница, за да определи къде трябва да се класира за конкретна потребителска заявка.

Когато говорим за фактори за класиране, ние просто идентифицираме кои групи сигнали имат най-голямо влияние върху това колко добре ще се представи част от съдържанието в търсенето с Google.

По-важните елементи са:

  • Оптимизация на вътрешните страници – това накратко може да се обясни като дефиниция на ключовите думи за всяка страница по отделно, както и мета описанието на тези страници с цел по-лесно разпознаване от Google, добавянето на вътрешни линкове между страниците и др.
  • Скоростта на вашия сайт – ако сайта ви е твърде бавен – Google автоматично ще го сложи по-ниско в резултатите си.
  • Дали е оптимизиран за мобилни устройства – сайтът ви трябва да изглежда добре както за настолни машини, така и за мобилни устройства.
  • Дали сайта ви е безопасен за посещение.

Когато говорим за оптимизация на вътрешните страници, елементите, които подлежат на оптимизиране са следните:

Заглавия – Мета заглавието и заглавието на страницата са много важни елементи за Google.

Богато съдържание – тъй като мрежата става все по-мултимедийна, хората очакват по-богато съдържание и Google иска да им предостави това. Така че Google търси нещо повече от просто редица текст. Google иска да види някакъв вид медийни 

файлове, които да подобрят взаимодействието на потребителя със съдържанието.

Вътрешно свързване – трябва да бъде ясно, логично и просто. Google разчита на вътрешни връзки, за да идентифицира кое съдържание на вашия сайт е най-важно и също така разчита на вътрешни връзки, за да намери всички страници на вашия сайт.

Изходящи връзки – Google ги използва, за да провери дали вашата информация е точна, както и за да потвърди достоверността на автора и уебсайта. 

Ние в Уебико можем да ви помогнем със SEO оптимизацията на вашия сайт, пишете ни за оферта.